7 ting du bare må gjøre i Makarska

1. Ziplining 100 meter over bakken

Jeg hadde bursdag mens vi var der og valgte å feire den med å stå opp grytidlig for å dra på ziplining fra et høyt fjell. Dette er ikke i Makarska, men ca. 1 time med bil derfra. Vi måtte opp før sola da det startet tidlig, men var absolutt verdt det. Etter en times kjøring kom vi til en liten by. Der måtte vi inn i noen biler som kjørte oss opp fjellet til et stoppested hvor vi fikk på oss alt av utstyr. Derfra måtte vi og noen andre vi skulle være med gå opp resten av fjellet til et sted vi fikk opplæring og fikk prøve en tur med hjelp.

Det var 5 løyper hvis jeg husker rett, første er helt på toppen av fjellet og var den lengste. Utsikten var helt utrolig da vi kjørte over en elv og var over 100 meter over bakken. Utrolig gøy, men man kan kjenne på litt høydeskrekk, redsel og at adrenalinet pumper. Jeg rista så mye fordi jeg hadde så adrenalinkick og var redd så anbefales ikke hvis du har ekstrem høydeskrekk, men utrolig fin opplevelse.

2. Leie en båt og dra til skjulte paradiser

Vi valgte å leie en båt for en dag med noen som kjørte båten og tok oss med på spesielle steder i nærheten. Vi dro til ulike øyer hvor vi stoppet ved skjulte strender hvor vi var alene og kunne snorkle og bade fra båten. Stoppet også ved en liten by hvor vi spiste og koste oss. Anbefales veldig, men kan bli ganske dyrt skal man ha med en som kan kjøre båten og er kjent der.

3. Besøke en av verdens fineste strender – Zlatni Rat

Et av stoppene våre på båtturen var denne stranden. Zlatni Rat. Den har blitt kåret til en av verdens fineste strender og er spesiell fordi den skifter fasong hver dag ut ifra vinden. Vi hoppet fra båten og svømte inn hvor vi var litt før vi dro videre. Fikk ikke utforsket stranden, men var veldig fin sand, ikke for mange mennesker og veldig fint vann som du kan se på bildet.

4. Se på delfiner ute i det fri

På båtturen var vi så heldige å få muligheten til å se på delfiner. Dette var ikke forventet og var første gangen jeg har sett det. Fikk ikke noe bra bilde, men var fullt av delfiner litt unna båten vår som hoppet opp og svømte rundt oss. Satt med tårer i øynene da det var så fint å få se dette uten å måtte dra til et sted hvor de er i «fangenskap».

5. Utforske verden under vann

Hvis du leser det forrige innlegget om byen Makarska så var stranden der utrolig full, så vi la oss ofte lenger bort på noen hyller som var skjært ut i steinene. Der fikk vi vår egen plass alene og la oss alltid på steinhylla som lå lengst nede ved vannet. Da var det bare rett uti vannet, på med dykkermaska å utforske. Pleide å ta med Gopro-kameraet og svømte i flere timer om dagen pluss at det gir fine bildemuligheter som bildet over. Lå store steiner og «tuneller» under vann som man kunne svømme gjennom. Det var fisker overalt og ganske lyst vann som gjorde at man så mye bedre, så anbefaler veldig å prøve å dykke litt hvis du drar til Makarska. Dette kan også gjøres på båtturen noe vi selvfølgelig gjorde og elsket.

6. Spise på en restaurant hvor man sitter ute i vannet

Min bursdagsmiddag ble på denne vakre restauranten langs strandpromenaden. Vi hadde det ytterste bordet som var lengst ute i vannet da vi bestilte bord flere dager i forveien. Var mange andre bord ovenfor stranden hvor man kunne sitte i selve restauranten og se utover vannet og solnedgangen som vi heldigvis fikk med oss. Når bølgene kom måtte du løfte opp beina for å ikke bli våt, men var totalt verdt det med utsikten vi hadde og lyden av bølgene hele kvelden.

7. Gå tur langs vannet

På det øverste bildet ser du en liten «øy» som stikker ut. Der kan man gå en tur langs vannet inn i skogen. Det er laget en vei/sti for å gå tur med ting man kan se på på veien, som en ødelagt bygning til et gjerde fullt av hengelåser, til en grotte i fjellet mot slutten som man kan bade fra. Det er også mulighet å gå tur lenger bort på andre siden av byen, men der var det ikke like mye å se på da du bare går i skogen.

Har du noen gang vært i Makarska eller ønsker å dra dit?

%d bloggere like this: