Reisetips – Makarska i Kroatia

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er img_2449.jpg

Nå nærmer tiden seg hvor man må se på ferie og bestille, kanskje også søke om fri på jobben. Så kommer det vanskelige spørsmålet. Hvor skal man reise? Det er så mange steder der ute man kan dra til, men det skumle er å aldri ordentlig vite hvordan det er der før man egentlig er der selv. Også er det utrolig vanskelig å bestemme seg for et sted til slutt som alle er fornøyd med, eller bare deg selv hvis du drar alene.

Jeg har vært så heldig å få reise til mange ulike steder i livet mitt, stort sett hver sommer. Jeg har fått oppleve nye kulturer og se hva mer som finnes der ute, noe jeg er veldig takknemlig for. Derfor vil jeg over tid mot sommeren dele noen av stedene jeg har vært og som jeg vil anbefale.

Sommeren for 2 år siden dro jeg og familien min sammen med noen andre til et sted i Kroatia som heter Makarska. Jeg må si dette kanskje er favorittstedet jeg har vært da det føltes som at jeg bodde på en liten øy som hadde alt. Det var et eget lite sted, nærmest en landsby hvor man bodde i en boble adskilt fra alt annet. Byen var omgitt av store fjell som du ser på bildet under. Det ga det fineste landskapet å se på hver dag og gjorde så jeg hvertfall følte meg mer trygg da jeg følte alt annet var langt unna.

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er facetune_02-08-2018-13-04-45.jpg

I Makarska var det mange hoteller og leiligheter langs vannet med bare noen meter å gå for å komme til noe. Det var en stor plen midt i hvor man kunne trene, leke eller dra på piknik hvis man ville det på dagtid, eller så var det et relativt stort sentrum der med stort sett litt av alt. Det var en lang strand som du ser på bildet, og som også fortsetter lenger enn bildet viser, hvor alle samlet seg på dagtid og solte seg eller badet. På stranda var det ofte helt fullt, men man kunne også finne småstrender som var mer stille eller ligge på noen steinhyller litt ved siden av stranda hvor man ofte fikk en egen del for seg selv.

Det var også et ganske så stort sentrum der med alt fra butikker, restauranter og kjøpesenter til båthavn og en strandpromenade ved hovedstranda. Strandpromenaden var utrolig lang og fortsatt i en evighet med boder, mat, butikker og alt man kan tenke seg. Her var det litt liv og kos på kveldstid hvor man kunne gå i timesvis å titte.

De hadde også favoritten min i Makarska, nemlig en egen del full av boder som selger alt mulig rart på kveldstid, noe som ga meg en sikkelig feriefølelse. Det var et lite uteliv der, men jeg merka aldri noe til det. Var flere som satt ved barene eller klubbene på dagtid for å slappe av og kose seg i skyggen. Opplevde ikke noe til fulle folk eller ungdommer, eneste var at vi kunne høre litt av musikken fra den ene klubben da vi bodde ret ved stranda hvor den lå, men ikke noe jeg tenkte stort over.

Noe jeg satte veldig pris på med stedet var hvor trygg jeg følte meg der. Som sagt føltes det som en liten boble hvor alle kjente alle, selvom jeg ikke visste hvem noen var og det var nye mennesker hvor enn jeg gikk. Men jeg kunne alltid gå alene uten å føle meg utrygg eller stressa, selv på kveldstid. Jeg gikk på turer alene og gikk ofte hjem før de andre etter middag. Det var et lite, men fremdeles stort sted hvor man kunne gå til alt man skulle og ikke bruke mye penger på taxi.

Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er img_1485.jpg

De hadde også utrolig mye god mat der og et stort pluss for at de hadde min favorittdessert som jeg ikke finner mange steder. Jeg likte alle stedene vi spiste på og likte alle mulighetene de hadde der med ulik mat. Langs hele strandpromenaden var det restauranter og i det som var sentrum var det også mange bra steder å spise. Den ene kvelden valgte vi å spiste på en restaurant som hadde fått veldig gode anmeldelser, der kunne man grille og steke sin egen mat, noe som falt i smak for de voksne. Jeg derimot bestilte fisk og kunne ikke ha blitt mer fornøyd da det var noe av det beste jeg har spist.

Kommer et innlegg snart med tips til ting du kan gjøre i Makarska hvis du er interessert!

Har du noen gang vært i Makarska eller Kroatia?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: