Nytt år nye muligheter?

2019 var alt i alt et kjempe bra år for meg, men jeg som alle andre har dårlige vaner jeg vil legge fra meg. Hvert år lærer jeg mer om meg selv, jeg blir tryggere på ting og jeg finner ut av hva jeg ikke liker med meg og livet mitt som jeg vil endre på, altså uvaner og egenskaper. Man må prøve seg litt frem i livet, leve og lære underveis for å finne ut hva som funker og ikke. Jeg som alle andre har flere uvaner og egenskaper som jeg velger å legge fra meg i 2019 og har valgt ut de 5 verste jeg har som ikke får en plass i 2020 for meg, selvom jeg vet noen av de kommer til å ta lang tid å bli kvitt.

✖️Spise mye godteri og sukker. – Dette må jeg si ble min verste vane i 2019. Da jeg fullførte videregående i sommer fikk jeg brått mer frihet og fritid og dermed mer tid med typen min. Det ble filmkveld hver kveld og jeg vet ikke med andre, men jeg klarer ikke å se en film uten noe godt å knaske på. Jeg vet jeg lett kan velge noe litt sunnere, men blir alltid dratt mot popcorn og noe godteri. Det er lov å kose seg i blant, men det blir et problem når det nesten er hver dag. Jeg må bli mer bevisst hva jeg putter i kroppen min og heller finne noen litt sunnere alternativer til snacks.

✖️ Overtenke og ikke stresse over alt og ingen ting. – Jeg holder ofte igjen meg selv da jeg er verdensmester i å overtenke alt som finnes. Jeg leter alltid etter en negativ ting ved noe eller finne noe som kan gå galt sånn at jeg ikke trenger å gjøre en ting. Det hindrer meg i å gjøre det jeg egentlig vil og gir meg bare angst og stress over ting som egentlig ikke er noe ille og som jeg burde gjøre. Jeg må lære meg å slappe mer av og la det som skjer skje.

✖️ Være for redd til å prøve nye ting. – At jeg overtenker så mye har ført til at jeg ikke har gjort alt jeg egentlig vil. Det hindrer meg i å følge drømmene min eller gå utenfor komfortsonen min da jeg som sagt alltid skal finne en grunn til å ikke gjøre noe. Det å starte en blogg igjen har vært noe jeg har tenkt på og vurdert i flere år, og som å jobbe mer med instagram og legge ut bilder har jeg også holdt igjen fordi jeg har vært redd. Mye av grunnen til dette er det neste punktet.

✖️ Bry meg for mye om hva andre tenker. – Jeg har alltid brydd meg om hva andre tenker, mye grunnet at jeg ble utestengt og gjort narr av store deler av barneskolen. Dette gjorde meg mer bevisst på andre sine tanker om meg og førte til at jeg holdt mye igjen da jeg var redd det ikke skulle bli godtatt av de rundt meg. Men det er ikke ofte man kan leve opp til andres forventninger og tanker om deg, for de vet ikke hva du vil. Dette tar meg da til mitt siste punkt som jeg vil legge fra meg i 2019.

✖️Gjøre ting for andre og ikke for meg selv. – Siden jeg bryr meg så mye om hva andre tenker tør jeg heller ikke å gjøre det jeg selv vil da jeg er redd det ikke skal bli tatt godt imot. Dette har ført til at jeg har gjort mer for å please andre og dermed ikke bli fornøyd selv. Mest sannsynlig om noen år så har jeg flere nye venner og da har det ikke lenger noe å si hva en «bekjent» fra barneskolen tenker om meg og det jeg gjør. De fleste er for opptatt med seg og sitt eget og hvis de har noe å si kommer de mest sannsynlig ikke til å si noe.

Jeg har aldri stresset med å holde meg til noen nyttårsforsetter eller endringer fordi jeg er såpass ung og har mer enn nok til til å finne ut av livet mitt. Men det er en fin start å være bevisst sine dårlige vaner og egenskaper så man vet hva som kan forbedres og eventuelt hva man kan jobbe videre med. Flere av mine dårlige vaner henger sammen, noe som også gjør det litt lettere å endre de da det ikke er hundre ulike ting.

Men alt i alt vil jeg bare bli litt sunnere og mer bevisst hva jeg spiser, gjøre mer for meg selv og ikke overtenke eller stresse med den minste lille tingen da det bare holder meg igjen fra å gjøre det jeg selv vil. Jeg er for ung til å ikke leve det livet jeg vil, det er nå jeg kan prøve ting og finne ut av hva jeg trives med og hvem jeg er.
Dårlige vaner legger vi igjen i 2019, bye bye.

Har du noe du vil legge igjen i 2019?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: